Semne ca este timpul sa-ti cauti un nou loc de munca

Stii cand ti se intampla asta. O puteti simti de indata ce te trezesti. Sentimentul de acest fel, ocazional, este perfect normal. Daca aveti un mare proiect sau o prezentare, puteti simti o mica anxietate in legatura cu aceasta. Ai putea sa treci prin perioade mai grele din punct de vedere profesional. Poate lucrurile sunt stresante la locul de munca cu ai un nou sef sau o noua directie strategica. Alteori, lucrurile devin plictisitoare si invechite, pentru ca nimic nu se schimba. Uneori, ceea ce simtiti este sentimentul incontestabil ca este timpul pentru o schimbare profesionala.

Iata cateva semne ca aveti problema cea mare, cea care necesita schimbarea locului de munca.

Nu va simtiti apreciati sau respectati in mediul actual.

Una dintre nevoile noastre cele mai de baza ca oameni este sa ne simtim ca si cum am apartine – comunitatii noastre si in cadrul locului nostru de munca. Pentru a fi conectat ca fiinte umane cu ceilalti colegi este o dorinta naturala si daca va aflati in imposibilitatea de a va conecta cu colegii, acest lucru poate duce la sentimente de singuratate, anxietate si depresie. In schimb, atunci cand nu reusiti sa simtiti ca apartineti, stima de sine poate suferi, ducand la un complex de inferioritate si provocand in continuare o spirala descendenta a singuratatii, anxietatii si depresiei.

Daca simtiti ca nu sunteti apreciati pentru munca pe care o faceti sau daca nu sunteti parte din tribul dvs. de birou, poate ca este timpul sa incepeti sa cautati o noua oportunitate. Impactul pe termen lung al singuratatii, anxietatii si depresiei asupra carierei tale nu va merita niciodata sa ramai intr-un loc de munca in care nu esti apreciat si inclus.

Nu cresteti sau nu invatati lucruri noi.

Fiind oameni si supravietuitori, suntem conectati la a fi in crestere. Deci, cand nu aveti ocazia de a evolua, veti incepe sa va simtiti infranti si nefericiti cu munca voastra. Daca va aflati in aceasta situatie, aceasta nu inseamna neaparat sfarsitul! Este posibil sa aveti nevoie de o conversatie cu seful dvs. despre cum puteti creste si dezvolta, ajutand cu proiecte speciale sau alte sarcini. Daca aceasta nu este o optiune pentru dvs., atunci este posibil sa incepeti sa cautati o oportunitate care va va permite sa respectati stima de sine si implinirea care vine cu stapanirea de noi competente.

Stii scopul tau si asta nu-i asa.

Cu totii avem un scop, desi nu toti pot sa il indentifice cu claritate. Si asta este bine. Indiferent daca stiti sau nu scopul dvs., puteti simti daca sunteti in aliniere cu acesta sau nu. Daca sunteti incantat de ceea ce faceti in fiecare zi, probabil sunteti in aliniere cu scopul dvs. Daca, la nivel macro, nu simtiti ca aveti o contributei semnificativa in lume, este posibil sa nu va aliniati scopului. Si in timp,  acest lucru duce la dezvoltarea unor sentimente de anxietate si nefericire. Este posibil sa existe o modalitate de a va reconecta cu munca si de a gasi un scop in ea. Dar, daca va straduiti sa gasiti un mod de a face acest lucru si nu reusiti, poate ca este timpul sa incepeti cautarea unui nou loc de munca.

Aveti abilitatile si dorinta de a face altceva si nu doriti sa va stabiliti.

Toti am fost acolo. Exista momente in viata ta atunci cand nu ai nevoie de o provocare profesionala pentru ca ai destule care tin de aspectul personal! Ca si cand va veti casatori, va veti misca, veti avea copii, veti ajuta rudele bolnave etc. nu este timpul sa va angajati intr-un alt angajament important. Asadar, va stabiliti pentru o cariera putin mai plina de satisfactii, pentru a pastra energia pentru alte lucruri care sunt mai importante pentru dvs.

Dar daca nu aveti aceasta nevoie sa va stabiliti intr-un loc si aveti deja abilitatile necesare pentru a gasi o munca mai satisfacatoare, este probabil timpul sa incepeti cautarea unui nou loc de munca. Daca aveti vreunul sau toate aceste simptome, este timpul sa scapati de povara. Procesul necesita totusi timp.  Nu ar trebui sa intri in biroul sefului tau de maine dimineata si sa predai instiintarea de doua saptamani. Ai nevoie de un plan. Un curs solid de actiune pentru a te asigura ca urmatorul loc de munca este locul potrivit. Pentru a face o alegere buna trebuie sa va asigurati ca stiti exact ceea ce doriti dintr-un rol, o echipa si o cultura corporativa, astfel incat sa puteti gasi rapid si usor locul de munca visat.