Noutati

Poate stresul sa te imbolnaveasca?

Cei mai multi dintre noi experimenteaza stresul in viata de zi cu zi. Cu munca si alte responsabilitati personale, situatia pare inevitabila. Este important sa constientizati stresul si sa vedeti cum puteti sa il gestionat, dar mai ales de ce trebuie sa faceti asta.

Dupa cum ati auzit, stresul este cunoscut pentru a fi ucigasul tacut care va poate afecta atat din punct de vedere mental cat si emotional. Daca ati fost vreodata atat de coplesiti pana la punctul in care nu puteti gandi drept, stiti despre ce vorbim. Dar poate stresul sa te imbolnaveasca?

Este important sa stiti ca stresul este de fapt responsabil pentru aproximativ 80% din toate bolile cronice. Cand este sub influenta stresului, corpul unui individ intra in modul” lupta sau zbor „, care elibereaza un amestec complex de hormoni si substante chimice pentru a pregati corpul pentru actiune fizica. Unele dintre aceste reactii fizice involuntare includ restrictionarea fluxului sanguin catre muschi si inchiderea unor functii corporale necesare, cum ar fi digestia. In timp ce acest lucru este util in situatii periculoase, provocarea este atunci cand corpul intra in acest mod in momente neadecvate. inflamatie si oboseala.

Deoarece fluxul de sange devine restrictionat, lucrurile cum ar fi functia creierului dvs. pot deveni limitate, ceea ce explica de ce multi dintre noi nu pot gandi clar in timpul momentelor de stres. Stresul poate chiar provoca inima ta sa bata mai greu si mai repede, ceea ce poate fi daunator organului daca devine prea suprasolicitat. In timpul situatiilor stresante, cortizolul (” hormonul de stres „) este eliberat pe tot corpul si, ca rezultat al hormonilor crescuti, raspunsul imun poate fi slabit. Cu un raspuns imun diminuat, oamenii sunt mai putin capabili sa lupte impotriva tuturor tipurilor de infectii, inclusiv raceala si gripa comuna.

Deci, desi stresul nu va provoaca in mod direct gripa, poate sa va faca mai predispusi la aceasta. De aceea este atat de important sa fiti atenti la modul in care raspundeti la situatii stresante.
Stresul va poate face sa deveniti bolnav fizic. Vestea buna este ca va puteti recupera. Cel mai bun mod de a va recupera de la bolile legate de stres este de a elimina mai intai factorul de stres care sta la baza.