DivertismentNoutatiSocial

Participarea la concerte te poate ajuta sa traiesti mai mult

Sezonul de concerte poate fi stresant. Distractie, dar stresanta. In primul rand, trebuie sa va adunati echipajul si sa obtineti bilete. Ei bine, asta e daca esti destul de norocos sa ti le permiti. Apoi, exista dilema despre ce sa porti la concert sau la festivalul de muzica. Cu toate acestea, se pare ca ar putea exista un beneficiu suplimentar pentru a asculta muzica live: aparent, mersul la concerte va poate ajuta sa traiti mai mult.

Cercetarea efectuata de catre postul de muzica U.K. O2 si Patrick Fagan, un expert in stiinta comportamentala, a aratat ca participarea la spectacole live sau „concerte” poate duce la o speranta de viata extinsa de noua ani. Studiul lor a constatat ca pur si simplu mersul la concerte in mod regulat a avut un impact mai mare asupra bunastarii decat unele activitati fizice.

Deci, in mod esential, ceea ce spun ei este ca vazandu-i pe Beyonce si Jay-Z in concert nu numai ca ne da viata in timpul spectacolului, dar putem si sa ne extindem viata cu cativa ani de zile.

Studiul a monitorizat frecventa cardiaca si psihometria participantilor, iar rezultatele au fost uimitoare. Dupa doar 20 de minute la un concert, participantii au inregistrat o crestere a sentimentului de auto-valoare, apropierea de altii si o crestere de 21% a bunastarii. Pe de alta parte, yoga si mersul au crescut doar cu 10% si cu 7% nivelul de bunastare.

Stim cu totii ca exista putere in muzica. Dar se pare ca actul de participare la un spectacol are beneficii masurabile proprii. Saizeci si sapte la suta dintre cei chestionati au spus ca s-au simtit mai fericiti participand la un spectacol in comparatie cu simpla ascultare a muzicii artistului preferat acasa.
Este simtul comunitatii pe care il experimentati la un spectacol live, care va ofera acele sentimente care va fac bine. Dar este si frecventa cu care participati. Potrivit studiului, daca vrei sa traiesti mai mult, mergi la un spectacol o data la doua saptamani. Acestea au un impact profund asupra sentimentelor de sanatate, fericire si bunastare.

Asa ca mergeti si cumparati biletele. Nu trebuie sa stati pe ganduri.