Noutati

Noutati Windows 10

Functii noi care vin la actualizarea Windows 10 mai 2019

Optimizarea startului, cautarii, conturilor si conectarii
Pentru conturile noi, Windows 10 reduce numarul de pictograme si grupuri de aplicatii in foldere mai mult decat in ​​versiunile anterioare si le face mai usor de eliminat. De asemenea, exista acum mai putine cercuri pentru a trece prin dezinstalarea aplicatiilor incorporate.

Inteligenta DPI include suport mai bun pentru aplicatiile si afisajele Hi-DPI
Pe masura ce notebook-urile utilizeaza din ce in ce mai mult afisaje Hi-DPI, este posibil ca aplicatiile sa nu functioneze asa cum era de asteptat atunci cand conectati afisaje externe. Din moment ce Windows 10 Versiunea 1803, Microsoft ofera pentru a repara aplicatii fara a fi nevoie sa va deconectati de la Windows, deci aceasta remediere este acum aplicata automat, cu exceptia cazului in care caracteristicile sunt dezactivate manual. De asemenea, este posibil sa vizualizati si sa sortati aplicatiile prin cunoasterea DPI in Managerul de activitati, deoarece a fost adaugata o coloana pentru atributul respectiv.

Aplicatia sandboxing permite testul sigur de utilizare a aplicatiilor
Pe Windows 10 Pro si Enterprise, Windows Sandbox adauga un mediu de tip containerizat pentru executarea executabilelor nesigure. Nisipul este distrus dupa inchiderea aplicatiei. Aceasta caracteristica se bazeaza pe extensiile de virtualizare hardware (Intel VT-x si echivalente) prezente pe hardware-ul modern, desi acest lucru poate necesita activarea manuala a acestor extensii in BIOS-ul sistemului. De asemenea, caracteristica Windows Sandbox trebuie sa fie activata utilizand dialogul de caracteristici Windows din Panoul de control.

Windows Defender System Guard ofera functii de securitate avansate
Containerul Windows Defender System Guard, denumit anterior Security Security (Securitate bazata pe virtualizare) sau Virtual Secure Mode, izoleaza nucleul Windows pentru a proteja impotriva cazurilor in care poate fi compromisa. Folosind Hyper-V, se utilizeaza „enclave de memorie” securizate pentru a izola codul semnat executat la un nivel de incredere mai mare, impiedicand malware-ul sa editeze firmware-ul si componentele de boot ale Windows.

Windows Admin Center modernizeaza Windows Server, instante Azure si statii de lucru
Imbunatatirile spre Windows Admin Center (WAC) de la Microsoft, in urma introducerii sale cu un an in urma, permit administratorilor de sistem sa gestioneze instantele Windows Server 2019, precum si serviciile gazduite de Azure si implementarile traditionale de statii de lucru ale Windows 10. WAC bazat pe web este util pentru gestionarea implementarilor cloud hibride, deoarece unifica mai multe servicii intr-un singur tablou de bord.