Fără categorie

Noutati WACOM

Wacom a facut o treaba excelenta oferind instrumente pentru artisti creativi intr-o varietate de factori de forma si bugete. (De cativa ani, am sfatuit fotografi noi sa-si puna mana pe o tableta Wacom pentru a include in fluxul de lucru post-procesare.) Dar Wacom spune ca exista mai mult pentru companie decat un stilou si o tableta conectata.
Designerii si artistii grafici se mandresc cu crearea de arta cu profunzime si textura folosind spatiul 3D. Cu toate acestea, dispozitivele actuale ale Wacom au doua dimensiuni. Compania recunoaste si intentioneaza sa abordeze acest lucru: „Wacom nu este o companie VR. Colaboram cu unii parteneri strategici, incercand sa vina cu unele solutii foarte interesante”, a declarat directorul executiv al Wacom, Nobu Ide.

Lucrand impreuna cu companii precum Gravity Sketch, un instrument de design 3D intuitiv si imersiv, Wacom si-a actualizat dispozitivul cu stilou, care va permite designerilor si artistilor grafici sa aiba „cerneala in aer”. In timp ce utilizeaza un dispozitiv stilou Wacom, artistii pot purta o serie de ochelari VR, care sunt atasati la statia lor de lucru, pentru a desena si a picta intr-un spatiu 3D virtual. Acest lucru permite o experienta mai intima si mai intuitiva a utilizatorului. In timpul crearii sau modificarii unui proiect, artistii pot elimina ochelarii de protectie pentru a vizualiza proiectul pe o tableta Wacom, asa cum ar fi in mod normal in 2D.
In plus, artistii pot colabora simultan cu alti artisti in acelasi proiect atunci cand poarta ochelari VR proprii. In prezent, proiectul cu Gravity Sketch este un prototip, dar conform lui Ide, acesta functioneaza si va fi disponibil pentru uz comercial in „viitorul foarte apropiat”. Ide a mentionat, de asemenea, o colaborare cu computerul spatial Magic Leap, care va utiliza driverele hardware Intuos intr-un produs viitor pentru a permite tabletei Intuos sa functioneze in realitate mixta.

Wacom doreste sa extinda relatia dintre pix si hartie in stilul de viata digital de astazi. Compania are cateva idei despre cum sa procedeze astfel. „Suntem o companie de stilouri, insa pen-ul in sine nu poate face nimic. Avem nevoie de un partener”, a spus Ide. El a mentionat chiar si bucuria pe care o puteti vedea pe fata unui copil atunci cand apuca un creion si incepe sa faca urme pe hartie.

Cheia pentru aceasta satisfactie este ca utilizatorii de feedback tactili ajung de la stilouri Wacom cu varfuri ultra-subtiri combinate cu dispozitive digitale subtiri de tableta, care imita senzatia de hartie. Wacom colaboreaza cu compania iFlyTek din China, pentru a face mai usor sa utilizeze hartia digitala in intalniri sau conferinte. In acest caz, propriile dvs. note (sau note vocale) sunt transcrise automat prin AI pe masura ce scrieti, iar datele sunt stocate local sau in cloud.