Tehnologie

Noul Mac Pro 2019

Cea mai recenta versiune a Apple Mac Pro a fost anuntata. Calculatorul de varf al companiei Apple nu a avut nicio actualizare semnificativa de la lansarea sa in 2013, un design a determinat multi consumatori sa se refere la „bin” sau la gunoi.

Mac Pro este mult asteptata actualizare a Apple pe calculatorul sau desktop si „cel mai puternic Mac pe care l-am creat vreodata”, a declarat CEO-ul Apple, Tim Cook, in timpul unei adrese la WWDC 2019. Calculatorul in sine este un sistem modular, manere din otel, permitand modelul sa fie utilizat independent sau stivuit intr-un centru de date. Pentru a insoti noul Mac Pro powerhouse aveti un ecran LCD cu ecran lat de 32 „, de 6”, denumit Pro Display XDR. Acest ecran este cel mai mare afisaj al retinei pe care Apple l-a realizat vreodata, au spus directorii in timpul prezentarii. XDR Pro Display se ataseaza unui stand Pro, care este, desigur, vandut separat.

Mac-ul are o sursa de alimentare de 1,4 kW, un procesor de pana la 28 de nuclee Intel Xeon, pana la 1,5 terabytes de memorie, un procesor grafic Radeon Pro Vega II si multe altele. In ceea ce priveste porturile, noul Mac Pro gazduieste opt sloturi PCIe interne, cabluri duale de 10 GB ethernet, pana la 12 porturi Thunderbolt 3 USB-C si doua porturi USB 3. Mac Pro Pro Display XDR este un monitor independent de rezolutie de 6K care are 1.600 de nivele de luminozitate si un raport de contrast de 1.000.000: 1. Stativul Pro, care nu vine cu afisajul, are inaltime reglabila, inclinare si rotire, permitand afisarea fie in peisaj, fie in portret.

Care sunt specificatiile pentru Mac Pro?

Procesor: procesor Intel Xeon W cu 8 nuclee, 12 nuclee, 16 nuclee, 24 nuclee sau 28 nuclee
Memorie: 32 GB, 48 GB, 96 GB sau 192 GB, 384 GB, 768 GB sau 1,5 TB
Depozitare: SSD de 256 GB, SSD de 1 TB, SSD de 2 TB (doua module 1 TB) sau SSD de 4 TB (doua module de 2 TB)
Grafica: AMD Radeon Pro 580X sau AMD Radeon Pro Vega II, cu capacitatea de a configura doua module MPX cu pana la patru unitati de procesare grafica
Alimentare: 1.4Kw
Intrare / iesire: Doua porturi USB 3, doua porturi Ethernet integrate 10 GB, doua porturi Thunderbolt 3, 8 sloturi de extensie PCIe, DisplayPort, minijack audio de 3,5 mm
Sistem de operare: MacOS