Fără categorie

Noi cercetari ar putea explica de ce crezi uneori ca toata lumea este mereu suparata pe tine

Gandeste-te o secunda cum te simti cand te uiti la expresia neutra a unei persoane: o privesti ca fiind fericita, neutra, sau intotdeauna ii observi furia si supararea? Daca ai tendinta sa crezi ca toata lumea este mereu suparata pe tine, stiinta poate ca a descoperit motivul- si are mai mult de-a face cu tine decat cu cealalta persoana.

Nu este un secret ca multi oameni au dificultati in a citi o expresie neutra. Este o parte a motivul pentru care exista termenul de „resting bitch face”. Multi oameni cred automat ca daca o persoana nu zambeste, aceasta este intr-o stare proasta.

Avand in vedere acest lucru, psihologii au analizat de ce oamenii au citit in mod incoret expresiile faciale si un nou studiu a condus la rezultate interesante. Studiul spune ca cei care au crescut cu parinti care s-au certat foarte des au dificultati in a citi fetele neutre. Acesti oameni au petrecut atat de mult timp in copilarie cautand semne de conflict familial, adica semne de furie, incat au ajuns sa nu inteleaga cu adevarat ce inseamna alte expresii. Ca rezultat, ei tind sa asume faptul ca ceva neutru este de fapt o expresie a furiei.

Interactiunile intense ar putea fi un stimul pentru ca ei sa simta nevoia sa se retraga in camera lor. Prin comparatie, interactiunile netru ar putea sa nu ofere prea multe informatii, astfel incat copiii sa nu le poata evalua si, prin urmare, sa nu poata invata sa le recunoasca.