Tehnologie

Modalitati prin care iti poti da seama ca frigiderul tau trebuie inlocuit

Uneori, oricat de bun este frigiderul pe care il ai, acesta trebuie inlocuit. Daca ai observat ca frigiderul tau produce condens sau daca face alte probleme, ar trebui sa te gandesti la posibilitatea de a il schimba.

Unele probleme, cum ar fi emiterea de caldura excesiva sau zgomotul excesiv, necesita o expertiza din partea unui specialist. Daca dupa ce analizezi situatia iti dai seama ca sa repari vechiul frigider ar costa mai mult decat sa cumperi unul nou, ar trebui sa te gandesti serios ca este mai bine sa cumperi un frigider nou.

Inlocuirea frigiderelor vechi sau care nu mai functioneaza

Este indicat sa inlocuiesti un frigider care necesita reparatii prea costisitoare. Ca regula generala, daca aceste costuri ajung sa reprezinte mai mult de 50 la suta din pretul unui frigider colorat nou, este indicat sa cumperi alt frigider.

De ce este indicat sa faci acest lucru?

Cu timpul, pe masura ce frigiderele se invechesc, vor avea nevoie de mai multe reparatii. In al doilea rand, inlocuirea unui frigider mai vechi iti ofera posibilitatea de a investi in prezent intr-un frigider mai performant si de asemenea de a reduce costurile de energie.

In schimb, daca ai achizitionat de putin timp frigiderul care s-a stricat, poate ca este mai indicat sa il repari. De exemplu, frigiderele incorporate pot fi reparate cu usurinta.

Diferite tipuri de frigidere aduc dupa sine diferite tipuri de reparatii. Acestea merita sa fie reparate in primii cinci ani de la achizitionare. Daca au trecut mai mult de cinci ani de la achizitionare, ar trebui sa te gandesti ca ar fi mai bine sa cumperi un frigider nou.

De asemenea, daca frigiderul tau este mai vechi de 10 ani si a inceput sa faca probleme, este bine sa te gandesti serios ca ar trebui sa il inlocuiesti. Reparatiile pe aceste modele mai vechi sunt de obicei mai scumpe, datorita complexitatii lor.

Ia in considerare si ideea ca uneori va trebui sa apelezi la a economisi anumite situatii si chiar de a achizitiona un frigider mai mic, daca vezi ca exista mult spatiu nefolosit in frigiderul pe care il ai in prezent.

Cum rezolvi problema condensarii?

Daca observi ca peretele interior s-a deteriorat, poti inlocui frigiderul. O alta cauza a condensului sau a inghetului poate fi reprezentata de aparitia unei fisuri in carcasa interioara a frigiderului. Acestea sunt de obicei mai greu de reparat.