Tehnologie

 LED versus HD – Pe care l-ai cumpara?

Televizoarele de astazi nu sunt doar niste cutii imense, cum obisnuiau sa ne para modelele rudimentare de acum cativa ani. Odata cu dezvoltarea industriei de televizoare, ele vin acum cu un design elegant, o viziune excelenta si cel mai bun sistem de sunet. Exista diferite tipuri de televizoare pe piata cu tehnologii diferite precum LED-uri, Smart TV si HDTV.

Vechile televizoare sunt acum dominate de cele mai recente LED-uri si HD-uri. Ambele ar putea arata asemanator, dar trasaturile lor le-au diferentiat. Daca planuiti sa cumparati un televizor in acest an, atunci ar trebui sa cunoasteti diferentele de baza dintre LED-uri si HDTV-uri.

Ce sunt televizoarele LED?

Televizoarele LED sunt in principiu televizoare LCD pentru iluminarea din spate. Aceste televizoare folosesc diode emitatoare de lumina in locul iluminarii din spate. Aceste televizoare sunt elegante, plate si usoare si pot fi montate pe perete sau pot fi asezate pe masa.

televizor

Ce sunt HDTV-urile

HDTV este o tehnologie de afisare care ofera o calitate a imaginii asemanatoare cu cea de 35 mm si filme cu o calitate a sunetului ca cea a unui disc compact. Acestea vin in 3 categorii de 720p, 1080i si 1080p, in timp ce 1080p pretind a fi cea mai buna rezolutie.

Ambele sunt cele mai bune in functie de scopul pentru care le achizitionati. Dupa ce luam in considerare toate diferentele tehnice, ne dam seama care este cea potrivita pentru urmatoarea achizitie.

Afisaj

LED-urile sunt mai mult o metoda energetica eficienta de iluminare din spate a ecranului LCD. Exista 2 tipuri de LED-uri, un panou conventional si unul montat pe suprafata. In ceea ce priveste calitatea imaginii, ecranul LED are o imagine mult mai luminata. In timp ce HDTV ofera o afisare de calitate superioara cu o rezolutie de la 720p la 1080i. Caracteristica proeminenta include un raport de aspect mai mare de 16: 9.

Calitatea imaginii

Exista o mica diferenta intre cele doua tehnologii in ceea ce priveste tehnologia perceputa. LED-urile trebuie sa afiseze o imagine mai stralucitoare. Acestea au un raport de contrast care ofera cea mai buna calitate a imaginii, care va permite sa vedeti culori mai profunde. In timp ce un televizor HD ofera o rezolutie ridicata spre deosebire de alte sisteme TV obisnuite. Ultimul HDTV are unghiuri de vizualizare mult mai bune si rapoarte de contrast mai mari, care ofera detalii de culoare mai bune, imagini si detalii in scene intunecate.

In prezent, televizoarele devin mai subtiri si mai usoare, iar toate televizoarele difera in functie de dimensiune. Cand vine vorba de dimensiune, mai mare nu este intotdeauna mai bun. Pentru a cumpara un televizor HD, puteti calcula dimensiunea in care intentionati sa il pozitionati. Cea mai obisnuita dimensiune a ecranului 46 „pe care ar trebui sa o cumparati pentru dimensiunea HDTV maxima. In timp ce dimensiunea minima pe care o puteti avea este un televizor de 18 „sau un televizor de 19”. Pe de alta parte, un televizor LED vine in diferite dimensiuni de la 20 „la 65”. Cea mai buna dimensiune este de 32 „pentru un dormitor, in timp ce 40” este cea mai potrivita pentru camera dvs. de zi.

Cumpararea unui televizor depinde foarte mult de preferintele dvs. si de aspecte precum bugetul. LED-urile costa de obicei mai mult, dar sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, usoare si subtiri. Acest lucru le face usor montate pe perete. In timp ce HDTV ofera imagini clare, cu o claritate excelenta a sunetului si un ecran larg de vizionare, ofera mai multe canale cu experienta in sistemul de teatru. Tinand cont de toti factorii, HDTV ar trebui sa fie alegerea indeala in cazul in care doriti sa achizitionati un televizor nou in acest an.