Intrebari frecvente despre plitele incorporabile cu inductie

Gatitul pe plite incorporabile pe inductie este popular in Europa de cativa ani de zile. Tehnologia de inductie este o tehnologie bazata pe precizie, putere si siguranta imbatabile si de asemenea este una dintre putinele tipuri de gatit care te pot tenta sa renunti la gatitul pe gaz.

Spre deosebire de plitele de gaze sau ceramica radiante, gatitul de inductie incalzeste vasele direct in loc sa incalzeasca mai intai plita. O consecinta minunata a acestui lucru este ca bucataria ta se mentine la o temperatura relativ rece, fara caldura care emana din aragaz, un lucru de apreciat mai ales in zilele toride de vara cu care ne confruntam uneori in Romania.

Iata cele mai frecvente intrebari despre plitele cu inductie pe care le si le pun romanii inainte de a decide daca vor cumpara una sau nu!

Ce se intampla daca plita mea incorporabila pe baza de inductie se defecteaza?

In cazul unor astfel de defectiuni, principalele firme de electronice care realizeaza si plite cu inductie ofera serviciile tehnicienilor priceputi, in perioada garantiei. In general, garantia standard este de 12 luni, dar acest lucru variaza, bineinteles, de la marca la marca.

Pot folosi orice vas sau tigaie pe plitele incorporabile care functioneaza pe inductie?

Nu. Pentru a utiliza inductia, vasele si tigaile pe care le folosesti trebuie sa fie magnetice. In general, un simplu test de magnet va determina ce vase pot fi folosite la inductie.

Este sticla plitelor cu inductie usor de crapat sau de zgariat?

Sticla de inductie este fabricata din “sticla de ceramica” care este foarte puternica si rezidenta si poate rezista temperaturilor ridicate, precum si schimbarilor bruste de temperatura. Zgarieturile pot aparea in schimb de-a lungul timpului daca esti neglijent cu felul in care folosesti plita incorporabila cu inductie oricat de buna ar fi.

Inductia este la fel de puternica sau de rapida ca si gazul?

Inductia este mai rapida decat alte tehnologii de gatit, cu capacitatea de a fierbe un litru de apa in aproximativ 3 minute. Plita de inductie are controale precise de temperatura pentru tranzitii instantanee de la caldura joasa.

Cum functioneaza inductia?

Spre deosebire de plitele de gaze sau ceramice radiante, inductia incalzeste vasele folosite pentru gatit direct, mai degraba decat incalzind prima plita. Asadar, bucataria isi mentine o temperatura optima, in timp ce mancarea ta se gateste mai repede si cu mai multa precizie.

Dupa ce ai aflat raspunsul la aceste intrebari, trebuie doar sa te decizi la o marca potrivita pentru bucataria ta.