Fără categorie

Intelege sacrificiile parintilor tai

 

Ni s-a intamplat tuturor sa simtim lipsa tatalui in copilarie. Dar abia cand te maturizezi intelegi ca a trebuit sa lucreze mult timp pentru a plati ipoteca, pentru a plati lectiile tale de muzica, pentru a plati pentru calatoriile scolare.

Tatal meu a incetat sa se intoarca acasa dupa amiaza, ceea ce i-a permis sa se odihneasca in mod corespunzator intre schimburi si sa nu se grabeasca sa se intoarc acasa in trafic de varf. Cand eu si fratele meu eram la liceu, am inceput sa ne culcam si sa ne trezim mai devreme sa luam un autobuz in campus in fiecare dimineata. Tatal meu nu putea sa ajunga acasa de la serviciu decat la miezul noptii, cand eram deja adormiti. Si cand ne trezeam dimineata, tatal meu dormea. Bineinteles, a fost o mare presiune asupra mamei mele, deoarece ea a avut grija de noi cel mai mult.

Tatal meu nu s-a plans niciodata de munca. Familia mea si cu mine am fost intotdeauna in stare sa traim viata pe care am dorit-o datorita dedicarii sale. Sunt foarte pasionat de muzica si cand am vrut sa invat sa cant la un instrument, parintii mei au platit pentru lectii de flaut, vioara si pian – toate foarte scumpe. Cand le-am spus ca este mai bine sa economisim banii familiei, ei au insistat sa studiez pentru ca „banii nu erau o problema daca eram fericit”. Acum, ca am crescut, mergem in vacante de familie. Poate ca nu la fel de des ca si alti oameni, dar o data la cativa ani dupa ce am economisit suficienti bani.

Acum ca castig bani singur, incerc sa ofer si sa platesc cat mai mult posibil necesitatile mele. Incerc sa-mi ajut parintii si fratii mei ori de cate ori pot. Etica muncii tatalui meu mi-a oferit minunata viata pe care am reusit sa o traiesc. Acum ca lucrez, sper sa-i fac viata lui si familiei mele putin mai usoara.