Tehnologie

Importanta unui feon in ingrijirea si stilizarea parului

Daca detii un feon, atunci se intampla uneori sa te intrebi daca intr-adevar este benefic pentru sanatatea parului tau sa folosesti feonul pentru a iti usca parul sau este mai bine, atunci cand poti face acest lucru, sa lasi parul sa se usuce natural.

Potrivit multor hair-stylisti, un feon este unul dintre cele mai importante instrumente pe care le poti detine atunci cand vine vorba de ingrijirea personala. Daca vrei sa ajungi sa iti faci la domiciliu coafuri sofisticate ca la salon, inainte de a te orienta catre ondulatoare ori placi de indreptat parul performante, este esential sa gasesti un feon optim.

De ce este feonul important?

In general, uscarea prin suflare cu ajutorul foenului te va ajuta apoi sa iti aranjezi parul cu stil, fie ca te vei folosi de anumite instrumente precum ondulatoarele sau placile de par sau te vei lasa ghidata de imaginatia pe care o ai.

Importanta unui uscator de par cu difuzor Philips rezida din felul in care indeparteaza in mod eficient umezeala din par, facand astfel ca firele de par sa se increteasca mult mai usor si conferindu-le astfel un stil armonios.

Cum sa folosesti in mod corespunzator un feon

Dincolo de achizitionarea unui feon optim, este foarte important sa stii cum sa iti usuci parul folosindu-te de el, daca vrei sa te bucuri de rezultatele potrivite.

In primul rand, este foarte important sa iti usuci parul cu feonul atunci cand este inca umed ( dar nu foarte umed) si mai ales sa te asiguri ca directionezi fluxul de aer in asa masura incat sa se potriveasca cu directia cresterii parului tau.

De asemenea, trebuie sa stii si cum sa folosesti in mod optim duza/ atasamentul care se potriveste la capatul uscatorului de par. Acest lucru te va ajuta sa directionezi fluxul de aer in directia corecta, mai degraba decat sa faci anumite miscari pe o raza mai mare decat este necesar si sa faci “mizerie”.

Cu toate acestea, in cazul parului foarte ondulat, este indicat sa tii de fapt feonul cat mai departe de firele de par atunci cand iti usuci astfel parul. Astfel, vei preveni in aceasta maniera incretirea si mai exagerata a parului ( ultimul lucru pe care il doresti in cazul in care ai parul ondulat).

Aminteste-ti ca, atunci cand iti usuci parul astfel, trebuie sa misti constant uscatorul de apr de-a lungul firelor de par, pentru a nu il arde.