Importanta prietenilor la locul de munca

Inceperea unui nou loc de munca poate fi atat interesanta, cat si destul de infricosatoare. Pe de o parte, stii ca muncesti din greu, ca esti bun la ceea ce faci si esti incantat sa arati oamenilor ce poti aduce la echipa. Pe de alta parte, daca colegii tai se vor bucura sau nu, este ceva care nu se poate controla.

Unele locuri de munca fac mult mai usor sa se concentreze numai asupra muncii, iar legatura cu colegii devine mai putin o prioritate. Dar, dupa cum a aratat un studiu din 2016 publicat in revista personala si psihologie sociala, un grup de prieteni la locul de munca poate fi benefic atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica. Un alt studiu din 2017 a constatat ca a fi prieten cu colegii dvs. poate imbunatati, de asemenea, performanta locului de munca.

Are sens. A avea relatii bune cu persoanele cu care lucrati poate face orice loc de munca sa se simta mai putin ca un „loc de munca” sau ceva la care trebuie sa te duci.

Deci, care este cel mai bun mod de a va lega de colegii dvs. atunci cand tocmai ati inceput un nou loc de munca?

„A face prieteni la locul de munca poate fi o provocare pentru angajatii noi si, uneori, biroul nu este cel mai ideal mediu pentru conectare”, a spus Dr. Cohen. „O modalitate foarte buna de a remedia aceasta problema potentiala este de a cauta modalitati creative de a va conecta cu colegii in afara orelor de program.”