JocuriTehnologie

GIGABYTE a lansat AORUS X9: un laptop de gaming impresionant

Primele informații referitoare la acest model descriau un laptop de gaming în adevăratul sens al cuvântului, unul care venea cu un procesor i7 generația a 7-a, Intel i7-7820HK, făcut pentru overcloacking, două plăci video Nvidia GTX 1070, patru sloturi tip DDR4 care suportă o memorie de până la 64GB și posibilitatea de a alege între un ecran de 17.3 inch 4K Ultra HD IPS sau unul QHD cu refresh rate de 120 Hz.

În plus față de aceste specificații, modelul I9 mai vine și cu un sistem audio de tip Quad, ESS Sabre HiFi, în alcătuirea căruia intră două difuzoare și două woofere, o tastatură mecanică iluminată color. Potrivit celor de la GIGABYTE, structura laptopului de gaming AORUS X9 se vrea a avea un design exotic, îmbinat cu modernul, cu viitorul, folosind cât se poate de mult aluminiu.

Laptop gaming AORUS X9: design

Indicatoarele luminoase de pe marginea laptopului îți oferă informații referitoare la temperatura procesorului sau a plăcii video, nivelul bateriei, nivelul volumului. Aceste informații se sincornizează perfect cu sistemul de iluminare.

Un lucru pe care îl veți putea observa foarte ușor la acest laptop este grosimea sa. În ciuda faptului că este un model cu două plăci video, sisteme de răcire foarte bine puse la punct, în cel mai gros punct al său nu vom observa o valoare mai mare de 1.18 inch, ne relatează celmaibunlaptop.ro. Există nu mai puțin de opt zone de ventilație prin care se poate disipa căldura produsă de placa video și procesor. Căldura este degajata prin spatele laptopului.

Laptop gaming AORUS X9: performanta

Procesorul quad-core i7-7820HK are o frecvență nominală de 2.9 Ghz și un turbo boost de până la maximum 3.90 GHz, toate cele 4 nuclee fiind incluse într-un pachet cu consum de 45W. Memoria RAM, după cum spuneam, poate ajunge la o capacitate de 64GB mulțumită celor patru sloturi DIMM care suportă viteze până la DDR4-2400. Spațiul de stocare este reprezentat de două SSD-uri de 1TB NVMe M.2, în timp ce de fișierele bulk se ocupă HDD-ul de 2TB cu frecvență de 7200 rpm.