Gestionarea timpului-cheia succesului

Cand incerci sa faci totul cum trebuie, sfaturile de gestionare a timpului pot parea imposibil de implementat. Job, familie, sala de fitness, gatit mancare sanatoasa, cumparaturi, agitatie … si lista continua. Ar fi grozav sa iti dai seama cum sa faci totul de pe lista, dar este practic imposibil. Din necesitate, trebuie sa va dati seama ce elemente puteti elimina complet din lista.

Apoi, trebuie sa va dati seama cum puteti utiliza sfaturile de gestionare a timpului si productivitate pentru a realiza cele mai importante elemente din lista dvs. de sarcini, astfel incat sa puteti obtine rezultatele pe care le doriti.

Iata cateva sfaturile  de gestionare a timpului pentru a va asigura ca va atingeti obiectivele importante.

Gruparea sarcinilor

Pentru o productivitate crescuta este necesar sa va grupati sarcinile in cat de urgente si importante sunt acestea. Apoi faceti lucrurile urgente si importante. In felul acesta puteti elimina sarcini care nu sunt nici importante, nici urgente si va puteti concentra pe ceea ce este conteaza. Multe femei sunt convinse ca trebuie sa faca totul, dar lucrurile nu stau astfel.

Trezeste-te devreme

Stim cu totii ca diminetile sunt cele mai productive timpuri pentru creierul nostru si ca este putin probabil sa fim intrerupti de alti oameni … dar multi dintre noi se lupta cu trezirea de dimineata. Daca v-ati dorit intotdeauna sa fiti mai productiv in orele de dimineata, dar nu va puteti trezi, trebuie sa incercati sa va setati o alarma si sa va propuneti sa obisnuiti corpul cu acest ritm. In timp veti vedea rezultate foarte bune. Nu numai ca veti simti ca ziua are mai multe ore, dar veti reusi sa va organizati mai bine si sa aveti un randament mai mare.

Hraniti-va corespunzator

Chiar daca aveti un program greu, haotic si extenuant, exista numeroase moduri in care puteti avea o ora de pranz productiva. Toate cele trei mese principale sunt foarte importante pentru o functionare corespunzatoare a organismului. Nu veti reusi sa faceti tot ce va propuneti daca nu aveti o alimentatie corespunzatoare si un stil de viata activ.

Faceti sport ori de cate ori aveti ocazia

Miscarea este esentiala atunci cand vorbim de buna functionare a creierului. O jumatate de ora de miscare este necesara zilnic pentru a fi mai productiv. Nu exista scuze, oriunde oricand puteti face miscare. Chiar si urcatul scarilor la bloc sau la birou este o forma de a va mentine activi si sanatosi.

Time managementul nu este deloc usor, dar nici dificil. Important este sa va prioritizati activitatile, astfel incat sa reusiti sa indepliniti zilnic ceea ce este mai important. Nimeni nu este perfect si nu le poate face pe toate. Fii rabdator si intelegator, iar rezultatele vor fi satisfacatoare.