Fericirea este mai importanta decat un inel – partea a 2

Intotdeauna vorbesc ipotetic despre nunta mea inexistenta. Asta pentru ca, pe masura ce ne apropiem de aniversarea noastra de doi ani, iar intrebarile s-au intensificat, am avut mai multe rezerve cu privire la faptul daca aceasta relatie a fost potrivita pentru mine. Prietenii mei adesea au spus ca au presupus ca el economiseste bani pentru un inel si de aceea nu a propus. Dar ceva mi-a spus ca nu era adevarat.

El si cu mine ne-am certat din ce in ce mai mult in ultimele cateva luni in relatia noastra, inainte de a se termina. Ne-am iubit amandoi, dar nu am putut rezolva multe probleme. In ultimele zile, m-am gandit nelogic. M-am gandit ca trebuie sa ne despartim si speram ca el va propune asta.

Daca as fi vorbit cu un prieten in aceeasi situatie, am stiut ca ii spun ca casnicia nu va face lucrurile mai usoare si nu poti pretinde ca o vei face. Dar nu mi-am putut lua propriul sfat.

Am continuat sa avansez rapid spre viitor, unde lucrurile s-ar desfasura in mod magic, in timp ce nimic nu parea sa functioneze bine in prezent. Dar viziunile mele erau atat de limpezi. Am avut atat de multe imagini in mintea mea: El fiind langa mine, asa cum am avut primul nostru copil. Noi, impreuna, intr-o casa, avand o familie mare, fericita.

 

Am incercat sa vorbim, dar intestinul meu mi-a spus, in mod clar, ca nu se intampla. Nu ar exista nunta. Nici o viata pe care am construit-o impreuna. Totusi, dintr-un anumit motiv, nu ma puteam aduce pe mine insumi ca cel care a facut sfarsitul visului. Ne-am iubit unii pe altii si toti ceilalti au crezut ca se va intampla un viitor, deci care a fost problema ?! Dar, in cele din urma, ela decis sa se mute. O parte din mine a fost recunoscatoare ca a facut lucrul greu. El a luat decizia pe care nu o puteam face singura.

Stiu ca nu trebuie sa ramai intr-o relatie pentru ca ti-e teama ca nu vei gasi niciodata pe altcineva. Sau pentru ca credeti ca trebuie sa respectati anumite termene. Sau pentru ca trebuie sa faci pe altcineva decat pe tine insuti fericit. Dar recunosc, am fost vinovata de toate aceste crime.
Totusi, cred ca a existat atat de mult bine in relatia noastra. Si din acest motiv, nu o voi regreta niciodata. Am invatat multe despre mine si despre ce am nevoie intr-un partener in ultimii doi ani. Asta nu inseamna ca nu este dureros sa-mi spui la revedere „nuntii mele” si as fi mintit daca ti-as spune ca nu am plans de fiecare data cand merg pe langa un magazin de rochii de mireasa. Dar, dupa despartire, am aflat ca toti acei oameni care au intrebat despre angajamentul meu nu au vrut sa ma aflu intr-o relatie gresita, de dragul casatoriei. Am aflat ca fericirea mea a fost mult mai importanta decat un inel, o nunta sau o scuza pentru toate prietenele mele. Am aflat ca, desi sunt unica pentru moment, cu siguranta nu sunt singura.