Fără categorie

Diferenta de remunerare intre femei si barbati

Daca sunteti femeie, aveti sanse sa va confruntati cu realitatea urata a diferentei de remunerare intre femei si barbati cel putin o data in viata voastra. Dar, din pacate, a inceput cu mult inainte de a ne ocupa prima noastra slujba cu fractiune de norma. Noi cercetari au aratat ca diferenta salariala dintre barbati si femei incepe de fapt cu alocatiile copiilor, ceea ce inseamna ca unii dintre parintii nostri pot fi considerati responsabili pentru perpetuarea acestei probleme de la initierea procesului.

Potrivit unui studiu, baietii castiga de doua ori mai mult decat fetele in fiecare saptamana si li se acorda bonusuri mai mari de la parinti. Si in ceea ce priveste cheltuielile, in mod interesant, baietii au mai multe sanse sa-si cheltuiasca banii pentru ei insisi, in timp ce fetele sunt mai predispuse sa acorde caritate.

Studiul a constatat, de asemenea, ca baietii primesc mai multe oportunitati de a face bani in jurul casei decat fetele. Este interesant si totusi socant sa vedem cat de mult exista o diferenta de salarizare intre baieti si fete. Cred ca este un apel important de trezire pentru ca parintii sa fie constienti de ceea ce platesc pentru a se asigura ca sunt cat se poate de corecti. Nu cred ca niciunul dintre parinti ar plati in mod intentionat in mod diferit in functie de sex, dar, in mod clar, se intampla, conform studiilor.

Nimeni nu vrea sa creada ca diferenta salariala exista inca in 2018 – sau ca incepe inca din copilarie – dar asta este realitate. Singura modalitate de a schimba asta este sa modificam comportamentul nostru. Parintii ar trebui sa-si plateasca fiii si fiicele in mod egal si sa le ofere aceleasi oportunitati de castig. Invatati cum sa gestionati banii incepand din copilarie si este, de asemenea, timpul potrivit pentru a ii invata despre egalitate.