Despartirea este dureroasa, dar te ajuta sa renunti la idei preconcepute – partea 1

Nu am fost niciodata fetita care a visat la nunta ei. Eram unica in majoritatea celor douazeci de ani. Am participat la nenumarate nunti, am luat o colectie de rochii de domnisoare de onoare si nu am putut crede ca toti prietenii mei devin „adulti adevarati”. Am dorit sa ma casatoresc intr-o buna zi, dar acea zi parea atat de departe incat nu am pus-o orice gand real in ea. Dar cand am ajuns intr-o relatie in treizeci de ani, totul s-a schimbat.

Inainte de intalnirea cu el, am dat mult, dar m-am straduit sa fiu cu adevarat vulnerabila. Cand am intrat in prima mea relatie reala la 31 de ani, aproape ca nu am putut sa cred. Prietenii si familia mea au fost incantati, si am fost si eu.

Stiu ca viata nu este o rasa, dar cand esti singurul din grupul tau de prieteni care este necasatorit, incepe sa crezi ca ai o problema.
Cu putin inainte de aniversarea de un an, ne-am mutat impreuna. La inceput, s-a simtit atat de usor. Bineinteles, au existat mici certuri aici si acolo, dar, in ansamblu, am fost incantata sa traiesc cu cineva pe care lam iubit. Am adesea aluzia la viitorul nostru impreuna: Cand el a cumparat o masina noua, mi-a spus ca este mai logic sa obtina o masina cu patru usi, deoarece, cine stie, in cativa ani, am putea avea un copil. Nici unul dintre noi nu era gata sa se angajeze inca, dar m-am simtit increzatoare ca era in plan. Nu m-am grabit.

Intr-un fel, tema viitoarei mele nunti s-a strecurat in tot mai multe conversatii cu prietenii si familia. Toata lumea avea aceeasi intrebare: „Cand crezi ca te vei marita?”

Sincer nu stiam. Dar am avut o idee sau, mai degraba, m-am prefacut ca am facut-o, as putea raspunde la intrebarea: Nu inca, dar poate primavara viitoare … Noi n-am stat niciodata si n-am vorbit in mod special despre un angajament, dar am sugerat impreuna suficient in conversatii pentru a presupune ca se va intampla in cele din urma.

Mi-am permis sa ma misc putin in fantezie. Dintr-o data, am devenit fata care a salvat inele de logodna si rochii de mireasa pe Instagram. Mereu am subliniat despre nunta mea inexistenta, intrebandu-mi cine mi-ar face domnisoarele de onoare. Ar trebui sa invit aceasta persoana pe care nu am vazut-o in zece ani, dar cine m-a invitat la nunta lor?  Intrucat am pus aceste intrebari in capul meu, prietenii si familia mi-au continuat sa-mi puna intrebari in viata reala.