Fără categorie

De ce ma bucur ca am facut un pas inapoi in cariera mea

Stii acea zicala veche, cateodata trebuie sa faci un pas inapoi sa faci doi pasi inainte? Chiar asa este.

Acum un an m-am simtit prins intr-un loc de munca pe care l-am dispretuit. Am lucrat timp de 12 ore, 6 zile pe saptamana, pentru a tine pasul cu un volum mare de munca sub pretextul fals ca as fi in masura sa angajez in curand un membru al echipei pentru a echilibra volumul de munca.

Niciodata nu am renuntat sau nu cred ca nu pot influenta rezultatul. Intr-o zi de luni seful mi-a adus un ajutor, i-a oferit o descriere a postului pentru rol si a intrebat ce informatii suplimentare avea nevoie de la mine pentru a aproba angajarea. Am fost agitat. Am facut literalmente totul, pentru ca el era atat de nou, incat nu stia sa faca nimic.

Asigurare. Analiza financiara. Bugetarea. Reconcilierea facturarii. Conformitate. Marketing Asigurarea calitatii. Resurse umane. Distributiile actionarilor. Faceam mult prea multe si acesta a fost momentul in care mi-am dat seama ca muncesc sub pretexturi false.

De ce as vrea sa continui sa lucrez aici? De ce as vrea sa imi rotesc rotile, muncind 72 de ore pe saptamana pentru un salariu bun? Daca ma duc sa lucrez asa, nu ar trebui sa-mi iau avantajele?

A durat ceva timp ca sa-mi dau seama cum am vrut sa o fac. In cele din urma mi-am gasit drumul si mi-am schimbat jobul, pe consultanta. Mi-am dat seama ca am fost cel mai eficient si am obtinut cea mai mare rentabilitate in noul job. Mi-am dat nota si am inceput cariera mea libera. Fac putin mai putin decat m-am obisnuit, dar lucrez la jumatate de program si cu clientii cei mai incredibili si mai recunoscatori. Clientii care imi aprecieaza treaba si spun multumesc!

In fiecare dimineata cand ma trezesc dornic sa incep ziua, sunt recunoscator ca am avut incredere in instinctul meu si am gasit o cale de urmat. Recunosc ca am facut acest pas inapoi pentru a face doi pasi inainte.