Fără categorie

De ce femeile sfarsesc sa faca mai mult de jumatate

Am observat o tendinta printre prietenii si familia mea. Fiecare membru al fiecarui cuplu face mai mult de jumatate din lucrare. Evident, acest lucru nu poate fi cazul.

Dupa cum se dovedeste, exista o partinire psihologica cognitiva numita superioritate iluzorie, in care noi credem ca suntem mai cinstiti, amabili, grijuli – si facem mai mult decat altii.

Chiar si atunci cand ne confruntam cu totii aceasta partinire cognitiva, trebuie sa avem mai multa poveste decat un simplu comportament cognitiv, nu?

Pentru majoritatea dintre noi, este o combinatie a prejudecatilor si a diferitelor definitii ale volumului total de munca. De exemplu, sotul meu ar defini sfera muncii ca treburi fizice cum ar fi scoaterea gunoiului, prepararea felurilor de mancare etc.

Eu definesc scopul volumului nostru de lucru ca toate treburile fizice si planificarea si gestionarea gospodariei noastre: planificarea vacantelor, cumparaturile, inscrierea in scoli, inregistrarea sportivelor si a parcarilor de masini, brunch-ul pentru Asociatia proprietarilor de case, numirile dentistilor, si asa mai departe.

Datorita diferentelor fundamentale in modul in care suntem ridicati, femeile continua sa profite de majoritatea managementului de proiect si a spiritului in familie, in plus fata de asumarea unor roluri egale in cariera.

Nu e de mirare ca suntem epuizati tot timpul. Si este foarte evident de ce exista o astfel de discrepanta in perceptia noastra despre ce jumatate din volumul de munca este.

Dar exista speranta! Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va asezati impreuna cu partenerul dvs. si sa definiti in mod clar intreaga gama a volumului de lucru, astfel incat toata lumea intelege toate eforturile depuse.

In familia noastra, a fost un mare pas inainte. Din moment ce sotul meu intelege mai bine treburile tangibile, la domiciliu, le ia pe acestea si ma concentrez asupra orientarilor scolare. Si intr-adevar comunicam cu adevarat reciproc despre ceea ce facem – si ce ajutor de care avem nevoie unul de altul pentru a realiza totul.