Noutati

De ce este cafeaua sanatoasa pentru tine?

Tocmai ti-ai cumparat un espressor, fie pentru acasa, fie pentru birou, si te bucuri ca iti vei incepe fiecare zi band un espresso tare. Se intampla uneori, in acest sens, sa te intrebi care sunt motivele pentru care cafeaua este sanatoasa pentru tine. Pe langa faptul ca este un foarte bun energizant si te trezeste in fiecare dimineata (si pe langa asta, mai miroase minunat), intr-adevar, cafeaua este foarte buna pentru tine.

Un nou studiu sustine chiar ca daca bei cateva cesti de cafea pe zi, poti trai mai mult decat cei care nu beau cafea deloc. In plus, bautorii de cafea pot avea sanse mai mici de a se imbolnavi de anumite boli decat cei care nu beau.

Topespressoare.roStudiul, considerat a fi fost cel mai mare de acest gen, a urmarit aproximativ 500.000 de oameni din zece tari pe parcursul a 16 ani. Acest studiu a constatat ca, in comparatie cu cei care nu beau cafea, cei care beau cafea au ficatul mai sanatos, au sistemul circulator mai bun, precum si sanse mai mici de a capata anumite inflamatii, sustine unul dintre epidemiologii care au organizat acest studiu. Acest studiu a aratat de asemenea ca acest consum mai ridicat de cafea a fost asociat cu riscul mai mic de deces din orice cauza, inclusiv bolile circulatorii si cele digestive, declara acest cercetator.

Studiile anterioare, de dimensiuni mai mici, au gasit o legatura intre consumul de cafea si rezistenta sporita la anumite afectiuni, dar concluziile acestui cercetator au oferit pana in prezent cele mai substantiale dovezi.

Urmatorul pas ar fi analiza compozitiei chimice a cafelei, in “speranta” de a intelege de ce este benefica. Gunter, acest cercetator, doreste sa se intoarca la cercetarile sale, pentru a ajunge sa inteleaga exact structura chimica si motivul pentru care este atat de benefica pentru sanatate ( pe langa gustul si mirosul bun).

Iata alte cateva beneficii esentiale ale sanatatii, pe langa faptul ca te protejeaza de boli si te face mai longeviv!

Cafeaua poate creste nivelurile de energie si de asemenea te poate face mai destept. Pentru cei care doresc sa slabeasca, cafeaua poate fi de un real ajutor, intrucat te ajuta sa arzi caloriile. De asemenea, te poate ajuta sa ai energie inainte de activitati fizice intense, precum alergatul. In acest sens, este foarte indicat sa bei o ceasca de espresso facut la espressorul pe care tocmai ce l-ai achizitionat.