Tehnologie

De ce au nevoie de termografiere instalatiile electrice?

Impactul pe care un incendiu il poate avea asupra unei locuinte sau centru comercial este dezastruos, nu numai ca are implicatii asupra profiturilor, operatiunilor si retentiei angajatilor, ci va afecta, bineinteles, reputatia organizatiei.

Aproximativ 25% din incendii sunt cauzate de defectiunile electrice. Potrivit specialistilor in termografiere de la Electric Energy, in 2017, reclamatiile privind incendiile in apartamente si spatii locative de variate dimensiuni s-au dublat fata de anii precedenti, in timp ce impactul financiar asupra intreprinderilor din Bucuresti a lasat urme adanci in profitul marilor centre centre comerciale ale Capitalei.

Intreprinderile trebuie sa acorde prioritate prevenirii incendiilor si, prin aceasta, vor evita costurile asociate cu astfel de incidente. Din ce in ce mai mult, una dintre masurile solicitate de companiile de asigurari, care ar trebui sa fie o parte esentiala a strategiei de salvgardare a societatii cu risc, este termografia electrica.

Ce presupune termografierea instalatiilor electrice?

O instalatie electrica este compusa din componente electrice complexe. Pe masura ce aceste componente electrice incep sa se degradeze ca urmare a utilizarii zilnice, performantele lor pot incepe sa scada si, prin urmare, pot afisa temperaturi ridicate care, lasate nedetectate, pot duce la un eveniment catastrofal de incendiu. Mai mult, deoarece un sistem electric este modificat, actualizat si supus inspectiei si testarii, se manifesta alte defecte care includ probleme legate de conexiune, supraincarcare si dezechilibrare. O inspectie efectuata de specialistii Electric Energy , executata cu ajutorul echipamentelor de ultima ora, poate determina daca temperaturile componentelor electrice sunt optime, daca sistemele prezinta semne de degradare sau sunt predispuse la pericol.

Termografia in infrarosu si indeosebi termografierea instalatiilor eelectrice este ideala pentru a vedea dincolo de ceea ce este vizibil cu ochiul liber. Nu numai ca este o metoda eficienta de detectare a problemelor potentiale, ci si pentru a minimiza orice accidente electrice catastrofale. La sfarsitul termografierii in infrarosu, este produs un raport complet care va alerteaza asupra oricaror potentiale riscuri sau domenii de ingrijorare serioasa.

Beneficiile cheie pe care le prezinta termografierea instalatiilor electrice

Factori de risc redus

Termografierea in infrarosu ajuta la identificarea problemelor electrice inainte de a deveni o chestiune care poate duce la accidente grave sau, mai rau, la un incendiu major. Prin pastrarea la un minim absolut a factorilor de risc, protejati functionarea intregii locuinte.

Mediu de lucru mai sigur

Atunci cand este utilizat impreuna cu inspectia si testarea electrica, termografierea in infrarosu are ca rezultat cel mai sigur mediu de lucru posibil. Dumneavoastra si angajatii companiei pe care o conduceti puteti lucra cu increderea ca stiti ca sistemul de instalatii este ferit de accidentele catastrofale.

Economisiti bani

Prin verificarea si mentenanta regulata a instalatiei dumneavoastra, eventuale costuri imense pot fi evitate. Termografierea sistemelor electrice va asigura ca sunteti constient de orice componente care trebuie reparate sau reconditionate inainte de a deveni o raspundere. Acest lucru ajuta la reducerea nu numai a costului investitiei, ci si a eventualelor sume prin care va trebui sa ii despagubiti pe terti.

Termografierea sistemelor electrice este necesara, dar nu inlocuieste, inspectia electrica si verificarea regulata a starii in care se afla sistemele din locuinta dumneavoastra. Serviciul ar trebui sa fie considerat unul esential prin care se reduce riscul evenimentelor catastrofale de incendiu. La Electric Energy beneficiati de servicii de termografiere independente sau servicii integrate, combinate cu inspectii electrice si testare.