Cum scapati de picioarele urat mirositoare

Daca sunteti sunteti unul din 367 de milioane de oameni care sufera de hiperhidroza sau transpiratie excesiva, este important sa stiti ca exista numeroase metode prin care puteti scapa de aceasta problema. Sursa actuala a mirosului este bacteria care creste in pantofii tai. Cand picioarele iti transpira foarte mult, pantofii tai devin umezi si un teren de reproducere pentru bacteriile care pot mirosi urat, fara nici o vina a ta.

Daca va purtati incaltamintea pentru zile consecutive, este posibil ca aceasta sa nu aiba timp sa se usuce, ceea ce poate determina proliferarea bacteriilor mirositoare intr-un ritm alarmant. Pentru a scapa de picioarele care miros urat pentru totdeauna, trebuie sa abordati ambele surse ale problemei: picioarele transpirate si pantofii cu bacterii.

In timp ce nu puteti elimina complet transpiratia piciorului, puteti sa o reduceti dramatic cu un antiperspirant. Acesta trebuie aplicat o data la cateva zile.  Totodata asigurati-va ca picioarele sunt uscate inainte de a le pune in pantofi sau veti pati aceeasi problema.

Acum, daca reduceti productia de transpiratie, dar puneti picioarele inapoi in acei pantofi vechi, picioarele dvs. vor mirosi in continuare. De ce? Deoarece bacteriile deja au colonizat in acei pantofi vechi si atunci cand va puneti picioarele voastre calde in ele, bacteriile vor continua sa creasca. Trebuie sa scapati de acei pantofi si sa ii inlocuiti pentru a vedea rezultatele.

Chiar si cu antiperspirant, pantofii noi, care sunt fabricati din fibre sintetice, vor prinde transpiratia si vor permite bacteriilor sa creasca. Din nou, purtarea acelorasi pantofi in fiecare zi va exacerba aceasta problema. Trebuie sa investiti in pantofi din piele reala care vor putea „respira”. Pielea permite transpiratiei sa se evapore. La sase luni dupa cumparare, chiar si fara antiperspirant si purtandu-i zilnic, nu miros. Urmand aceste sfaturi, puteti scapa de problema picioarelor urat mirositoare.