Cum sa scapi de acneea corporala

Acneea este o problema des intalnita care le da batai de cap multora dintre femei. Nu conteaza cat de grava este aceasta, simpla ei prezenta poate fi jenanta. Sigur, hainele sau machiajul pot sa o acopere intr-o oarecare masura, insa ascunderea nu va rezolva problema.
Acneea de pe spate se poate datora schimbarilor hormonale, dar este adesea exacerbata de transpiratie, care poate creste anumite populatii bacteriene pe piele si poate predispune la o mai mare acnee, asa cum spun specialistii. Un alt factor poate fi o rutina de ingrijire destul de neglijenta si folosirea unor produse nepotrivite.
Oricine poate avea aceasta problema, dar ea este mai frecventa in adolescenta. Acneea de pe spate tinde sa fie mai greu de controlat, deoarece pielea este mai groasa si este mai dificil de penetrat de catre tratamentele topice.

Una dintre cele mai mari idei gresite despre aceasta este ca poate fi tratata la fel ca petele pe care le-ai dobandit pe fata. Acneea corporala este mai incapatanata si oamenii nu-si dau seama ca doar facand o spalare nu este suficient pentru a o trata. Se recomanda o vizita la dermatolog, dar si folosirea unor produse pe baza de peroxid de benzoil, care va dezlipi porii si va trata petele existente.

Medicul va determina cauza problemei si va va prescrie o rutina de ingrijire a pielii pe care sa o urmati. Multi oameni pretind a fi experti in tratarea acneei normale si acneei corporale, dar uneori cazurile pot fi destul de complicate, asa ca va recomand sa mergeti la cineva care stie cu adevarat ce face si despre ce e vorba.