Cum sa cureti o masina de spalat vase

In mod sigur, curatarea unei masini de spalat este o perspectiva ciudata. Te gandesti adeseori: nu ar trebui masinile de spalat vase sa fie curate in mod automat? In timp insa aceste incorporabile pot colecta reziduuri de alimente si de sapun care trebuie sa fie sterse pentru a te asigura ca vasele tale vor fi curate in continuare in mod corespunzator.

Aproximativ o data pe luna, este o idee buna sa iti cureti masina de spalat vase. Aceasta sarcina nu este la fel de simpla ca rularea masinii la cald: va trebui sa “iti murdaresti” mainile. Vei fi uimit uneori de ceea ce vei gasi in interiorul ei si, odata ce ai terminat curatarea acesteia, vei observa o diferenta reala, care te va convinge de necesitatea curatarii periodice a masinii de spalat vase.

De ce ai nevoie pentru a curata o masina de spalat vase

Poti curata o masina de spalat vase inclusiv una incorporabila folosindu-te de un amestec care ajuta in multe alte sarcini in gospodarie: otet alb distilat si bicarbonat de sodiu. Pe langa acest amestec, vei avea nevoie de un burete si de anumite unelte precum surubelnita ori cheie hexagonala. De asemenea, pentru a curata bratul de filare te poti ajuta de scobitori sau alte obiecte mici.

Si detergentul folosit si carpele, ideal din microfibra, conteaza in acest proces al curatarii masinii de spalat vase.

Cum sa iti cureti masina de spalat vase

Goleste masina de spalat vase

Asteapta pana cand aceasta executa un ciclu, apoi goleste complet masina de spalat vase. Va trebui sa tragi rafturile acesteia ( in cazul anumitor modele, poti scoate doar partea inferioara). De asemenea, trebuie sa scoti toate piesele detasabile ale masinii de spalat vase. In acest context, masinile de spalat vase sunt realizate in mod diferit, dar poti afla cu usurinta ce piese detasabile contine masina de spalat vase pe care o detii.

Spala toate piesele

Dupa ce ai adunat toate piesele detasabile ale masinii de spalat vase, este timpul sa le speli cu atentie, cu burete, sapun, solutia compusa din otet alb distilat si bicarbonat de sodiu si bineinteles apa calda.

Curata filtrul

Este foarte important sa cureti si filtrul masinii de spalat vase. Folosindu-te de o periuta de dinti moale, pe care ai scos-o din uz, poti spala filtrul folosindu-te de aceeasi solutie magica compusa din bicarbonat de sodiu si otet alb, careia ii adaugi apa si sapun.