Fără categorie

Cum sa accesati contul Microsoft fara parola

Functia Windows Hello de la Microsoft va ajuta sa evitati parolele, permitandu-va sa va conectati la dispozitivul Windows 10 prin intermediul fetei, a amprentei dvs., a unei chei de securitate fizica sau a unui cod PIN. Windows Hello este de asemenea acceptat pe web, prin amabilitatea protocolului FIDO2. Cateva site-uri web au adoptat deja tehnologia Windows Hello pentru a permite conectarea fara parola. Numarul de site-uri web acceptate este inca mic, desi Microsoft il accepta prin site-ul Contului Microsoft. Conectarile Windows Hello pe site-ul Contului Microsoft functioneaza pe cele trei browsere majore: Google Chrome, Firefox si Microsoft Edge.

Pentru a incepe, va trebui sa utilizati un computer pe care deja ati configurat una dintre functiile de autentificare Windows Hello pentru a va conecta la Windows 10, cum ar fi un cititor de amprente, o camera web compatibila cu Windows Hello sau o cheie de securitate fizica. cum ar fi un YubiKey. Un cod PIN poate fi utilizat cu un anumit efect daca acele alte metode Windows Hello nu sunt disponibile pe dispozitivul dvs. curent. In sfarsitul meu, folosesc un cititor de amprente incorporat in laptopul meu Lenovo.

Voi acoperi pasii din Microsoft Edge, dar procesul functioneaza si pentru Chrome si Firefox, astfel incat sa puteti utiliza oricare dintre cele trei browsere pe care le preferati.

  • In ecranul Conectare, faceti click pe linkul pentru conectare cu Windows Hello sau o cheie de securitate.
  • Browserul detecteaza tehnologia de autentificare Windows Hello disponibila pe computerul dvs. si va solicita sa il configurati pe cel ales. Alegeti metoda pe care doriti sa o utilizati pentru a va conecta, cum ar fi amprenta, camera, PIN-ul sau cheia de securitate si urmati instructiunile de autentificare folosind acea metoda.
  • Apoi, ar trebui sa fiti conectat pe site folosind metoda de autentificare aleasa.
  • Pentru a-l testa din nou, deconectati-va de pe site-ul Contului Microsoft si apoi incercati sa va conectati din nou. In ecranul Conectare, faceti clic pe linkul pentru a va conecta cu Windows Hello sau cu o cheie de securitate. Utilizati amprenta, camera web sau alta metoda de autentificare pentru a va conecta.
  • Puteti configura, de asemenea, autentificarea Windows Hello daca sunteti deja conectat la pagina Contului dvs. Microsoft. Pentru a face acest lucru in pagina contului principal, faceti click pe titlul pentru Securitate.
  • La pagina Securitate, faceti click in sectiune pentru mai multe optiuni de securitate
  • In pagina pentru optiuni suplimentare de securitate, derulati in jos in sectiunea pentru cheile Windows Hello si de securitate si faceti clic pe linkul pentru Configurare Windows Hello.
  • In ecranul Windows Hello, faceti clic pe Next. Metoda de autentificare incorporata ar trebui sa fie detectata – utilizati aceasta metoda pentru a va conecta sau faceti clic pe linkul pentru mai multe optiuni pentru a vedea alte metode. Sunteti conectat pe site.