Fără categorie

Cum poti sa mergi mai departe?

Cand o relatie se incheie, sentimentele de respingere pot sa va smulga sentimentul de sine si sa va distruga echilibrul. Pentru multi iubiti indragostiti, primul impuls este sa incercati sa remediati ceea ce este rupt sau sa recuperati ceea ce sa pierdut. Dar de multe ori, iubitul s-a mutat si reconcilierea nu este posibila. Si inca persista.

Daca sunteti inca in pericol de sentimente de esec, idealizand pe cel care te-a respins si intentionand sa-ti recuperezi relatia pierduta, ai acordat in mod esential acestei relatii puterea de a-ti consuma viata si de a-ti crea mizeria. Neputincios, ai devenit invizibil, chiar si pentru tine si, cu siguranta, pentru aceasta persoana dorita … sau orice alta persoana care ar putea fi un partener potential. Poti sa ai un sentiment de a fi blocat sau de a te simti suspendat de viata cu adevarat. De fapt, este destul de greu sa castigi afectiunea cuiva, in timp ce te simti ca un ratat.

Unde va aflati acum este exact locul in care apartineti. Deplasarea in fata inseamna ca nu ramaneti blocat in acelasi loc. Cu alte cuvinte, daca o strategie de viata nu functioneaza dupa mai multe luni, nu ganditi „trebuie sa faceti acest lucru mai greu, mai lung, mai rapid si mai puternic”. In schimb, ganditi-va „trebuie sa gaseasca o noua strategie de viata.” Si daca sunteti destinat sa fiti cu iubita voastra, miscarea viitoare va va duce pur si simplu intr-un loc mai bun pentru a face acest lucru.

Vedeti reactiile dvs. ca in mod normal. Creierele si trupurile noastre sunt legate cu reactii dureroase spre respingere. Despartirea unei relatii poate declansa o cascada de substante chimice care te fac sa te simti singuratic, deprimat si lipsit de valoare – mai ales daca vezi ca respingatorul ca fiind cel pentru tine. Nu sunteti nebuni – sunteti intr-o stare naturala de primejdie.

Poate fi tentant sa eviti durerea. S-ar putea sa va temeti ca va fi prea dureros, mai ales ca ati pierdut pe cineva si ceva pretios. Dar reprimarea durerii poate duce la depresie, anxietate, obsesie, suprimarea sistemului imunitar si disperarea cronica. Evitarea durerii va face sa va simtiti blocati si neputinciosi. Vedeti durerea ca reactie necesara la pierdere. Tristetea include sentimente de neincredere, furie, teama si tristete, precum si simptome fizice de oboseala, tensiune, goliciune, distractibilitate si schimbari in apetitul si somnul. Este dureros, sigur, dar este si un produs secundar al capacitatii tale de a investi in relatii semnificative.