NoutatiTehnologie

Cum gasim ochelarii ideali pentru protectie?

Alegerea unei perechi de ochelari de protectie trebuie facuta in functie de mai multe lucruri. Cu toate ca ar parea o alegere destul de grea, ochelarii de protectie reprezinta o solutie eficienta pentru siguranta locului de munca. Foarte multe studii intreprinse de unul dintre magazinele de profil din tara noastra, respectiv Safetyone.ro, au aratat ca pana la 90% din accidentele de munca pot fi prevenite daca se utilizeaza echipamentul de protectie adecvat. Pentru a nu face parte din statistica ingrijoratoare si a preveni sansele de a avea un accident, o pereche de ochelari pentru protectie este ideala pentru a te feri de eventualele neplaceri.

Ce trebuie sa stiti despre acesti ochelari de protectie?

In primul rand, ei ar trebui sa se potriveasca formei fetei si capului purtatorului, spun specialistii SafetyOne.

De asemenea, acesti ochelari trebuie sa limniteze cat mai putin posibil campul de vizibilitate. Acestia vor trebui sa permita o vizibilitate mai buna pentru a putea realiza fara griji si in siguranta chiar si cea mai grea sarcina.

Majoritatea ochelarilor de protectie din catalogul Safety One au o lentila realizata din policarbonat. Aceasta lentila este mult mai rezistenta decat sticla in ceea ce priveste impactul. Ea este disponibila cu sau fara dioptrii. Aceasta lentila este realizata astfel incat sa nu existe riscul de a aparea zgarieturi sau sa se abureasca.

O astfel de lentila va veni in ajutorul posesorului, oferindu-i acestuia si o protectie sporita impotriva radiatiilor UV. Rama ochelarilor SafetyOne este mai rezistenat decat una obisnuita. Ele sunt realizate astfel incat sa previna impingerea lentilelor inspre ochi. Bratele pot fi fixe sau ajustabile, in functie de preferintele posesorului. Exista ochelari protectie cu lentila transparenta. In general aceasta lentila are si proprietati anti-sfarmare. Acesti ochelari ofera doar protectie frontala.

Ochelarii cu ventilatie directa vor permite fluxului de aer sa ajunga la ochi. Acest tip de ochelari este ideal in situatia in care nu exista risc de impact sau de stropire, ori vapori. Ochelarii cu ventilatie indirecta ofera o protectie sporita la stropire, datorita unui orificiu ce permite circulatia aerului, dar previne infiltrarea oricarui tip de lichid. Multe magazine au in oferta lor si colectia de ochelari pentru protectie, de aceea ar trebui sa tineti cont de acest lucru. Trebuie sa mai stiti ca acesti ochelari pentru protectie va vor proteja impotriva leziunilor cauzate de impact, dar si impotriva celor cauzate de contactul cu praful.

Nu veti mai avea probleme nici cu leziunile provocate de stropirea cu substante chimice, dar nici cu eventualele radiatii optice, riscul de expunere la caldura fiind mic.

De unde ii puteti cumpara in aceasta perioada la un pret accesibil? Eu am gasit mai multe perechi potrivite pe https://www.safetyone.ro/produse/protectia-ochilor/ochelari, insa exista si multe magazine din afara de unde ii puteti comanda daca nu va grabiti, cea mai serioasa companie internationala ramanand Amazon.com.