Fără categorie

Cheia succesului in 6 pasi simpli

Definitia dvs. individuala a succesului exact poate varia, dar multi ar putea sa defineasca succesul ca fiind implinire, fericire, siguranta, sanatate si iubire. Este abilitatea de a va atinge obiectivele in viata, oricare ar fi acele obiective.

Stabileste un mindset

Cei care au un mindset simt ca pot sa se schimbe, sa creasca si sa invete prin efort. Oamenii care cred ca sunt capabili de crestere sunt mai predispusi sa obtina succes. Atunci cand lucrurile devin grele, ei cauta modalitati de a-si imbunatati abilitatile si continua sa lucreze spre succes.

Inteligenta emotionala

Inteligenta emotioanalaa fost de mult timp considerata a fi un factor care contribuie la succesul in diferite domenii ale vietii, dar unii experti sugereaza ca inteligenta emotionala poate conteaza chiar mai mult. Inteligenta emotionala se refera la abilitatea de a intelege, de a folosi si de a rationa cu emotii. Oamenii inteligenti emotionalsunt capabili sa inteleaga nu numai propriile emotii, ci si cele ale altora.

Siguranta mentala

Se refera la rezistenta pe care unii oameni trebuie sa o continue si  sa incerce chiar si in fata obstacolelor. Oamenii care poseda aceasta forta mentala vad provocarile ca oportunitati. De asemenea, ei simt ca au control asupra propriului lor destin, sunt increzatori in abilitatile lor de a reusi si se angajeaza sa finalizeze ceea ce incep.

Consolidati-va vointa

Aceste caracteristici tind sa fie parte a personalitatii globale a unui individ, dar ele sunt, de asemenea, ceva ce va puteti imbunatati. Intarzierea satisfactiei, invatarea de a persista in fata provocarilor si de asteptare pentru recompensele muncii tale grele poate fi adesea cheia succesului in viata.

Concentrati-va pe motivatie

Daca faceti lucruri pentru ca va bucurati de ele, pentru ca le gasiti sensibile sau pentru ca va place sa vedeti efectele muncii voastre, atunci sunteti condus de motivatii intrinseci. Cercetarea a aratat ca, in timp ce stimulentele pot fi un predictor mai bun al unor tipuri de performanta, factorii intrinseci au tendinta de a fi mai buni in ceea ce priveste estimarea calitatii performantei.

Tratati trasaturile legate de potentialul ridicat

Psihologii au incercat de mult timp sa conecteze trasaturi specifice sau caracteristici de personalitate cu succes in viata si munca.

Exista cateva lucruri importante de retinut atunci cand se iau in considerare trasaturile legate de un potential ridicat de succes. In primul rand, anumite trasaturi si tipuri de personalitate pot fi mai potrivite pentru anumite locuri de munca decat altele. Cu toate acestea, nici o trasatura specifica de personalitate nu poate garanta succesul si nici nu poate fi scazuta in ceea ce priveste o persoana care esueaza. Desi exista diferente in opinia cu privire la cat de mult poate fi modificata personalitatea, cultivarea unora dintre aceste trasaturi potentiale ridicate va poate ajuta sa dezvoltati abilitati care va pot servi bine in multe aspecte diferite ale vietii voastre.