Tehnologie

“Charisma” mixerului cu bol

S-ar putea sa fi fost martor pana in prezent la acel moment cand o mireasa stralucitoare isi deschide in fata familiei cadourile primite la ceremonie. In majoritatea situatiilor de acest gen, exista un anumit dar “comun”, si anume mixerul cu bol.

Mixerul cu bol este un instrument atragator iubit de bucatarii profesionisti de pretutindeni, precum si de cei care gatesc doar din placere/din necesitate, fara a transforma acest obicei intr-un stil de viata.

Multe dintre aceste femei care primesc un mixer cu bol atunci cand se marita sunt profesoare, avocate, banchere-femei moderne cu o viata “robusta” in afara casei. In ciuda acestui fapt, acest symbol al “gospodinelor”, acest instrument pentru bucatarii de pretutindeni continua sa le atraga.

In timp ce exista anumite persoane bucatari novici si chiar pasionati de bucatarie, multi ar prefera sa lase gatitul in mainile altcuiva. Cu toate acestea, multe femei sunt uimite de mixerele cu bol existente pe piata, simboluri ale competentei culinare.

De ce este mixerul cu bol atat de “charismatic”?

Introdus in bucatariile personale pe la inceputul anilor 1900, dupa ani de utilizare comerciala, primele fixe au fost vandute “din usa in usa”. Femeile isi invitau acasa prietenii si vecinii pentru a le demonstra cum functioneaza aceste mixere cu bol.

Aproape 100 de ani mai tarziu, iata ca un mixer profesional cu bol din inox a devenit un simbol al statusului proprietarilor, modalitatea prin care acestia exprima: “Sunt un bucatar serios” sau cel putin” m-am casatorit”.

Unele sortimente de mixere cu bol comercializate de Kitchen Aid costa peste 1000, 1200 de RON. Desigur, acestea sunt prevazute cu anumite caracteristici precum un cap inclinat pentru un acces mai bun la bolul din otel inoxidabil si un motor de aproximativ 325 de wati, ca sa nu mai vorbim de accesorii. O serie de atasamente il pot transforma intr-un “producator de paste” ori de inghetata, precum si de suc de fructe si multe altele.

Pe multe site-uri de planificare a nuntilor, mixerul cu bol este listat in mod constant ca unul dintre primele articole considerate a fi demne de oferit cadou la o nunta, “adevarate opere de arta pentru bucatarie”.

Foarte multi oameni iubesc mixerele cu bol comercializate de KitchenAid. Acestea sunt tipuri de obiecte pe care nu le poti ignora niciodata in totalitate. In prezent, se poate spune ca nu doar femeile il iubesc. Se poate spune ca de la o vreme multi barbate devin din ce in ce mai interesati de gatit ca o forma de petrecere a timpului liber si de relaxare.