Noutati

Celebrarea lui Dan Brown

Luna iunie este o luna de celebrare a celor mai bune thrillere scrise vreodata si cine l-ar putea depasi pe faimosul autor, Dan Brown?

Nascut la data de 22 iunie 2916 in Exeter, New Hampshire, Dan Brown este un autor american, cunoscut pentru thrillerele sale cu povesti alambicate, pline de simbolism si care reusesc de fiecare data sa ocupe primele locuri in topul vanzarilor. Fiu de muziciana si un profesor de matematica, Brown si-a inceput scoala in cadrul bisericii, printr-o conjunctura favorabila, alaturi de ceilalti copii ai familiei. Dupa ce a cantat in corul bisericii, acesta si-a dorit o cariera in lumea muzicala. In anii 90, autorul isi infiinta propria casa de discuri, iar la scurt timp a ajuns la catedra. Abia in anul 1996 a facut cunostinta cu scrisul, iar doi ani mai tarziu lansa primul sau roman. Nu a avut parte de succes inca de la inceput, insa odata cu lansarea Codului lui Da Vinci, Dan Brown a cunoscut culmile succesului. Operele sale includ titluri precum:

  • Fortareata digitala – 1998
  • Ingeri si demoni –  2000
  • Conspiratia – 2001
  • Codul lui Da Vinci – 2003
  • Simbolul pierdut – 2009
  • Inferno – 2013
  • Origini – 2017

Carti precum Codul lui Davinci, Ingeri si demoni, Simbolul pierdut si Inferno au fost si ecranizate, acestea apartinand seriei care il au ca protagonist pe personajul Robert Langdon, un profesor la Harvard, pasionat de simbolistica si istorie. Cartile sale iau forma unui puzzle imens extrem de greu de deslusit. Astfel, romanele sale devin adevarate opere de arte, cititorii fiind complet abosrbiti de lumea creata de Brown.

Cartile lui Dan Brown abordeaza teme precum misticism, simbolistica, istorie, arta, dar si religie. Subiecte deseori controversate, ori considerate mult prea complicate pentru un bestseller international, au reusit sa il propulseze pe Dan Brown in topul celor mai bine vanduti autori din lume. Viitorul suna destul de roz, deoarece autorul a declarat publicatiilor americane ca nu se va opri prea curand, avand in plan inca 12 carti.

Deoarece luna aceasta autorul implineste frumoasa varsta de 55 de ani, va recomandam cu caldura sa ii cititi cartile daca nu ati facut-o deja si puteti incepe prin a urmari recenziile de pe https://carturarul.ro/