Fără categorie

Cele patru tipuri de personalitate

Exista patru categorii diferite de tipuri de personalitate, dupa cum se arata mai jos. Personalitatile dominante sunt asertive si non-responsive. In timp ce cei care sunt asertivi, dar responsabili sunt in mod caracteristic influentati. Si personalitatile stabile sunt non-asertive, dar responsabile, in timp ce aceia care sunt non-asertivi si non-responsivi sunt clasificati ca tipuri de personalitate de constiinta.

TIP DE PERSONALITATE: DOMINANTA
Tipurile de personalitate dominanta sunt orientate spre rezultate. Ei nu au timp de pierdut si pentru altii pot fii nepoliticosi si abrazivi. Atunci cand comunicati cu cineva care este „D”, este important sa va amintiti ca acestea sunt concentrate pe rezultate si probabil ca nu incearca sa fie nepoliticos.

TIP DE PERSONALITATE: INFLUENTA
Tipurile de personalitate de influenta se concentreaza pe abilitatea lor de a ii influenta pe ceilalti si va fi probabil eficienta in rolurile de vanzari si de conducere. Ei sunt usor distrasi de energia lor ridicata si ingrijorarea fata de ceilalti. Cea mai eficienta modalitate de a comunica cu un „eu” este sa-i aud ideile si sa incerc sa-i ajut sa lucreze prin punctele mai fine pe care le pot trece cu vederea.

TIPUL DE PERSONALITATE: STABIL
Tipurile stabile de personalitate sunt in mod obisnuit adezivul care tine o echipa impreuna. Evita conflictele, incearca sa rezolve problemele si sa aiba grija de oameni. Atunci cand se angajeaza cu un „S”, petrece timp sa socializeze cu ei inainte de a ajunge la punct. Retineti ca uneori un „S” va intinde adevarul pentru a evita conflictul.

TIP DE PERSONALITATE: CONSTIENTI
Tipurile de personalitate constiincioasa sunt oamenii dvs. de date. Acestea tind sa fie foarte analitice si cunosc detaliile complicate ale tuturor lucrurilor. Atunci cand se angajeaza cu un „C”, este important sa ascultati detaliile pe care le ofera si apoi sa le trageti pentru a vedea imaginea mai mare, astfel incat sa poata lua o decizie eficienta din acel punct de vedere. Tipurile de personalitate „C” pot parea rezervate, deci adresati-le o multime de intrebari pentru a le angaja in conversatie.

Aceste tipuri de personalitate sunt nemaipomenite in a intelege cum sa Te angajezi intr-o discutie mai buna cu ceilalti. Ganditi-va la o persoana cu care doriti sa va imbunatatiti relatia.