Fără categorie

Ce intrebari sa ii pui celui mai bun prieten atunci cand va certati

Se intampla, uneori, sa ne mai certam chiar si cu cel mai bun prieten. Acele prietenii in care nu apar niciodata tensiuni ingrijoreaza majoritatea terapeutilor. Una dintre cele mai bune cai de a negocia orice conflict cu un prieten este sa aplici unele tehnici care sunt valabile si in cazul cuplurilor. Acestea se bazeaza pe capacitatea de a oglindi ceea ce spun ei, prin ascultare, validarea experientei si empatie.

Iata ce intrebari poti pune celui mai bun prieten atunci cand se intampla sa va mai certati:

Ai nevoie de ceva timp sa iti revii?

Daca aleg sa se distanteze, nu trebuie sa sari imediat la concluzia ca te ignora sau evita conflictul. Este bine sa il intrebi daca are nevoie de spatiu.

Cum te simti in acest moment?

Asculta-l si aminteste-ti ca toate sentimentele sunt valide. Este important sa stii sa vezi ambele parti ale unei situatii.

Esti pregatit sa discutam cum putem trece mai departe?

Este indicat sa nu iti dai cu presupusul.

Cum ti-ar placea sa faci asta?

In caldura momentului, adesea uitam ca oamenii diferiti au stiluri de comunicare diferite. Este important sa stii cum sa gasesti un teren de mijloc.

Mai e ceva despre care vrei sa vorbesti?

Si aici, este important sa stii cum sa gestionezi situatia.

Ce am facut, de te-ai suparat, si ce pot face diferit incepand de acum incolo?

Aceste certuri pot lua intorsaturi urate uneori. De multe ori, cand te simti amenintat, nu esti cea mai buna versiune a ta. Poti recunoaste asta si poti lucra pentru a fi mai bun data viitoare.