Ce ar trebui sa faceti daca prietenul dvs.nu isi cere scuze

La fel ca majoritatea problemelor legate de relatii, este cu adevarat o comunicare deschisa si onesta. Discutati cu prietenul dvs., spuneti-le cum va simtiti si asigurati-va ca folositi declaratiile „eu”. De exemplu, „eu ma simt ranit ca nu ti-ai cerut niciodata scuze ca mi-ai spus asta a doua zi. As dori o scuza.”

Potrivit unor studii, folosirea declaratiilor „eu” il poate ajuta pe prietenul dvs. sa va inteleaga mai bine perspectiva. De asemenea, este mai eficient decat sa veniti la ele cu o declaratie „Tu” cum ar fi „Tu nu mi-ai cerut scuze a doua zi”. Daca va apropiati de situatie intr-un mod acuzator, este mult mai probabil sa deveniti defensiv si mai putin probabil pentru a obtine scuzele pe care le cautati.

Dar daca ati avut cateva conversatii despre acest lucru si nimic nu s-a schimbat, va trebui sa decideti daca este sau nu un lucru cu care puteti trai.

„Toata lumea joaca un rol intr-o lupta. Oamenii care nu pot sa recunoasca cand au gresit si sa isi ceara scuze pentru aceasta, poate ca nu sunt oamenii pe care ii doriti in viata dvs. Sigur, pot exista situatii in care sunteti singurul care trebuie sa va ceara scuze. Dar daca ei nu spun niciodata si observati ca este un model, ar fi mai bine sa va distantati de ei. In caz contrar, s-ar putea sa va regasiti intr-o relatie unilaterala, in care dvs sunteti singurul care depune toate eforturile.

Retineti ca acest obicei nu se va schimba peste noapte. Deci, fiti rabdator cu prietenul dvs. Daca el este un adevarat prieten, va invata sa spuna „Imi pare rau”. Poate ar fi nevoie doar de un memento mai intai.