Noutati

Cat de sigur este un inel de logodna piercing?

Piercing-urile inel de logodna starnesc din ce in ce mai multe controverse si reprezinta o varianta inedita a inelului traditional. Daca ideea de a purta un inel de logodna nu va surade, atunci poate ca un inel de logodna piercing este mai potrivit pentru stilul tau. Aceasta modificare permanenta a corpului este literalmente un piercing in locul in care un inel de logodna este pus de obicei. Inelul de logodna non-traditional este de fapt doar un piercing cutanat (cunoscut si ca piercing-uri de ancora de suprafata, microdermale sau ancore dermice).

Spre deosebire de piercing-urile tipice, aceste piercing-uri de ancoraj de suprafata nu au un punct de iesire. Bijuteria se introduce in piele (de obicei cu un ac), creand o punga in forma de L sub piele si tinuta in pozitie cu o ancora cutanata. Perforarea cutanata poate fi facuta si cu metoda „punch”, care este considerata mai sigura, dar elimina anumite tesuturi ale pielii. Aspectul bling al inelului este „ancorat” chiar sub piele, ceea ce face sa para un diamant fara o banda.
Atunci cand procedura este efectuata in mod corespunzator de catre un practician calificat, piercingul de ancora de suprafata nu este mai riscant decat un piercing obisnuit si nu mai are nevoie de vindecare.

Problema principala pe care trebuie sa o constientizam este legata de posibilitatea ca pripriul corp sa respinga acest piercing. Respingerea se intampla de obicei in zone cu piele mai mica, ca degetul. Cu toate acestea, daca acesta este prea adanc, se poate forma tesutul cicatricial. Un alt efect secundar ar putea include hipergranularea, care se refera la formarea de noduli rosii la locul injectarii, daca bijuteria este prea stransa sau exista prea multa presiune asupra zonei. Cautati intotdeauna ajutorul unui medic sau al unui piercer profesionist daca doriti sa eliminati piercing-ul. Ca intotdeauna, cu orice piercing, procedeul trebuie sa fie efectuat de catre un profesionist si sa respecte intotdeauna recomandarile stricte post-ingrijire.