NoutatiSocial

Barbie creeaza papusi dupa femei reale in onoarea Zilei Internationale a Femeii

Ziua internationala a femeilor (8 martie) este dedicata sarbatorii realizarilor femeilor puternice. Ce modalitate mai buna de a face asta decat cu o colectie de inspiratie facuta cu femei motivationale in minte? In acest an, Barbie creeaza papusi dupa femei reale in onoarea Zilei Internationale a Femeii. Si daca nu crezi ca ai nevoie de o papusa in acest moment al vietii tale, asta te va face sa te gandesti din nou.

Barbie a fost sursa unor controverse de-a lungul timpului, asa cum multi cred ca papusile au promovat asteptari nerealiste despre felul in care femeile ar trebui sa arate. In ultimii ani, producatorii papusilor au facut eforturi pentru a schimba acest lucru intr-un mod pozitiv, cu mai multe papusi diverse si o varietate mai larga de forme de corp.

In acest an, Barbie imbratiseaza in mod clar miscarea feminista prin anuntarea urmatoarelor papusi noi.
Lisa McKnight, vicepresedinte senior si director general, a declarat intr-o declaratie oficiala:
„Ca o marca care inspira potentialul nelimitat la fete, Barbie va onora cea mai mare linie de modele de roluri programate pentru Ziua Internationala a Femeii, pentru ca stim ca nu poti fi ceea ce nu poti vedea. Expunem roluri si cariere diferite cu noile papusi Barbie si suntem incantati sa aducem o lumina asupra modelelor de viata reale pentru a le reaminti ca pot fi orice „.

Noua linie este dedicata femeilor puternice din istorie care au avut un impact asupra miscarii feministe. Lista include artistul Frida Kahlo, legendarul pilot Amelia Earhart si pionierul matematic Katherine Johnson.
Cea de-a doua linie, creata in parteneriat cu programul „Shero”, onoreaza femeile care au depasit granitele si au actionat ca o sursa de inspiratie pentru fete de pretutindeni. Aceasta include campioana americana de snowboarding Chloe Kim, prima femeie regizor Patty Jenkins si conservatoarul Bindi Irwin. Alte papusi includ numeroase personalitati care au avut ceva de spus de-a lungul timpului.

Linia sarbatoreste femei din intreaga lume, nu doar femei care sunt populare in America. Aceasta nu este prima data cand Barbie a lansat papusi inspirate de femei puternice. Ei au onorat anterior femei precum Ibtihaj Muhammad, Misty Copeland, Ava DuVernay, Eva Chen si Ashley Graham. Marca cauta, de asemenea, mai multa inspiratie si cere fanilor sa eticheteze si sa impartaseasca modelele lor de sex feminin folosind hashtag #MoreRoleModels pe social media.