Tehnologie

79% dintre organizatii nu stiu diferenta dintre 5G si Gigabit LTE

5G NR, bazat pe standarde, numit si simplu 5G si fiind implementat in intreaga lume, este o tehnologie diferita de LTE Advanced, care este deja implementata in intreaga lume pentru a furniza viteze de clasa Gigabit.

Dintre toate circumstantele potentiale care ar putea pune in miscare 5G, lipsa de constientizare nu este probabil prima care vine in minte, avand in vedere ciclul hype neobosit in jurul retelelor 5G. Cu toate acestea, doar 22% dintre profesionistii din domeniul telecomunicatiilor au aratat ca au o intelegere foarte buna a diferentelor dintre retelele mobile LTE (LTE Advanced) si 5G mobile Gigabit, potrivit unui sondaj realizat de firma Cradlepoint de la firma de retele wireless de la 5G World Summit din Londra.

5G NR, bazat pe standarde, „adevarat” 5G care se desfasoara in intreaga lume, este o tehnologie diferita de LTE Advanced. LTE Advanced si LTE Advanced Pro ofera functii precum 4×4 MIMO si 256QAM, care permit viteze la nivel Gigabit sa fie livrate pe telefoane compatibile. Asa cum implica E in evolutia pe termen lung (LTE), aceste tehnologii reprezinta o evolutie naturala a standardului LTE existent si necesita investitii mai putin initiale pentru operatorii de retele mobile decat 5G NR.

Numai 18% dintre respondenti au indicat ca inteleg pe deplin termenul „Gigabit Class LTE” si modul in care se aplica organizatiei lor. Aproximativ 19% au spus ca nu au auzit niciodata termenul, in timp ce 27% au spus ca au auzit, dar nu il inteleg.
In Statele Unite, distinctia dintre 5G si LTE Advanced a fost distorsionata semnificativ de decizia AT & T de a marca in mod retroactiv telefoanele ca fiind capabile de „5G E”. In mod fundamental, si de recunoastere proprie a AT & T, 5G E este LTE. Un purtator de cuvant al AT & T a confirmat anterior companiei TechRepublic ca acest serviciu este livrat utilizand standardul LTE Advanced.

Potrivit sondajului, 55% dintre respondenti au declarat ca sunt complet sau oarecum pregatiti sa adopte tehnologia 5G, desi 65% cred ca preocuparile legate de securitate vor afecta organizatia lor. Alti 8% indica faptul ca aceste preocupari au afectat deja adoptarea acestora.