Fără categorie

3 Semne ca este momentul sa va cautati un alt job

Decizia de a renunta la job nu este usoara, insa exista anumite semne pe care trebuie sa le luati in seama.

Angajatii trebuie sa acorde o atentie deosebita plangerilor de la locul munca si sa actioneze repede atunci cand este posibil. Mai mult de jumatate dintre angajatii tehnicieni (52%) au declarat ca locurile lor de munca sunt toxice, conform unui raport recent publicat de Blind. Aceasta nemultumire cu un loc de munca poate duce la probleme de sanatate mentala pentru angajati.

Semnele de avertizare
Iata cele trei indicii care indica faptul ca este timpul ca un angajat sa-si paraseasca locul de munca:

1. Sentimentul de satisfactie

Complacerea si senzatia de lipsa de crestere la locul de munca sunt steaguri mari rosii.  Nimic nu mai reprezinta o provocare si va vonfruntati cu plictiseala de mai multe ori pe parcursul zilei. Gasirea unei noi pozitii va aduce inapoi entuziasmul si va va permite sa invatati si sa va dezvolti abilitati noi, de care veti fi extrem de mandru.

2. Sub-compensat si subevaluat

Semnele acestui lucru ar putea rovoca dezinteres fata de subiectul muncii sau sentimentul ca nu primiti recunoastere pentru munca finalizata. Acest lucru poate aparea si atunci cand aveti mai multa munca adaugata la volumul de lucru curent, dar nu primiti niciun fel de compensatii suplimentare. Angajatii trebuie sa se poata afirma la locul de munca, astfel stiu la ce se descurca si la ce au nevoie de ajutor pentru a imbunatati.

3. Probleme cu cultura muncii

O cultura sanatoasa a companiei – si o buna cultura – este cruciala pentru satisfacerea angajatilor, potrivit unui raport recent al companiei Workwise. Daca un angajat nu mai are contact cu cultura, sunt sanse sa plece. Lucrurile se schimba si este posibil ca valorile si personalitatile dvs. sa nu mai se alinieze culturii companiei. Sau ati putea gasi ca nu va potriviti cu echipa dupa ce compania a suferit o schimbare de conducere, o experienta de afaceri sau nu evolueaza de unde a inceput atunci cand ati fost angajat pentru prima oara.