Fără categorie

10 tactiti prin care sa iti imbunatatesti increderea in sine

Nimeni nu se naste cu incredere nelimitata in sine. Daca cineva pare sa aiba incredibila incredere in sine, este pentru ca el sau ea a lucrat la construirea ei de ani de zile. Iata 10 lucruri pe care le puteti face pentru a va consolida increderea in sine.

1. Vizualizati-va cum doriti.

Vizualizarea este tehnica de a vedea o imagine a ta in care te mandresti, in mintea ta. Cand ne luptam cu incredere scazuta in sine, avem o perceptie slaba despre noi insine, care este adesea inexacta. Practicati vizualizarea unei versiuni fantastice a dvs., atingand obiectivele dvs.

2. Afirmati-va.

Tindem sa ne comportam in conformitate cu propria noastra imagine de sine. Trucul pentru a face schimbari de durata este de a schimba modul in care va vedeti. Afirmatiile sunt afirmatii pozitive si inaltatoare pe care le spunem noi insine. Acestea sunt, in mod normal, mai eficiente daca sunt spuse cu voce tare, astfel incat sa va puteti auzi spunand. Tindem sa credem tot ceea ce ne spunem in mod constant. De exemplu, daca va urati aspectul fizic propriu, practicati sa spuneti ceva pe care il apreciati sau va place despre dvs. cand va uitati in oglinda.

3. Fa un lucru care te sperie in fiecare zi.

Cel mai bun mod de a invinge teama este sa-l infruntati. Facand ceva care te sperie in fiecare zi si castigand incredere din fiecare experienta, iti vei vedea increderea in sine. Deci, iesiti din zona dvs. de confort si infruntati-va temerile!

4. Intreaba-ti criticul interior.

Unele dintre cele mai aspre comentarii pe care le primim provin de la noi insine, prin vocea criticului interior. Daca va confruntati cu incredere scazuta in sine, exista posibilitatea ca criticul dumneavoastra intern sa devina hiperactiv si inexact.

 

5. Luati cele 100 de zile de provocare de respingere.

Jia Jiang a devenit faimos pentru ca a inregistrat experienta sa de „frica de teama”, facand in mod deliberat cereri nebunesti de oameni pentru a fi respins peste 100 de zile. Scopul lui a fost sa se desensibilizeze fata de respingere, dupa ce a devenit mai suparat decat se astepta la respingerea unui potential investitor. Frica de frica nu este usor de facut, dar daca doriti sa va distrati in timp ce va construiti increderea in sine, aceasta este o modalitate puternica de a face acest lucru.

6. Stabiliti-va pentru a castiga.

Prea multi oameni sunt descurajati de abilitatile lor, deoarece isi stabilesc obiective care sunt prea greu de realizat. Incepeti prin a va stabili obiective mici pe care le puteti castiga cu usurinta.

7. Ajutati pe altcineva.
Ajutand pe altcineva, adesea ne permite sa uitam de noi insine si sa ne simtim recunoscatori pentru ceea ce avem. De asemenea, se simte bine cand puteti sa faceti o schimbare pentru altcineva. In loc sa va concentrati asupra propriilor dvs. slabiciuni, faceti voluntariat sa va indrumati, sa-i acordati asistenta sau sa invatati pe altul si veti vedea ca increderea in sine va creste automat in acest proces.

8. Grija pentru tine.

Increderea in sine depinde de o combinatie de sanatate fizica buna, sanatate emotionala si sanatate sociala. Este greu sa va simtiti bine daca va urati fizicul sau aveti in mod constant energie scazuta. Asigurati-va timp pentru a cultiva exercitii mari, obiceiuri de mancare si de somn.

9. Creati granite personale.

Invata sa spui nu. Invatati-i pe altii sa respecte limitele personale. Daca este necesar, luati cursuri despre cum sa invatati sa cereti ceea ce doriti. Cu cat controlati mai mult si spuneti ca aveti peste viata voastra, cu atat va fi mai mare increderea in sine.

10. Treceti la o mentalitate de egalitate.

Persoanele cu incredere scazuta in sine vad pe altii ca fiind mai buni decat ei insisi. In loc sa purtati aceasta perceptie, va vedeti ca fiind egali cu toata lumea. Nu sunt mai buni sau mai merituosi decat tine. Faceti o schimbare mentala spre o mentalitate de egalitate si veti vedea automat o imbunatatire a increderii in sine